Home » ESPAI ZERO » 05/09/21 Trial de Ripoll

05/09/21 Trial de Ripoll

279.- Aquest cap de setmana he pogut gaudir de la prova de la Copa Catalana de Clàssiques que s’ha celebrat a Ripoll (feia 6 anys que no anava a Ripoll).

Vaig dir que aquest any 2021 no participaria a cap prova dels campionats de la RFME i FCM. Em vaig emprenyar, i molt, amb la decisió que van prendre sobre els pilots que vàrem treure la llicència 2020 i que no vam poder participar a cap trial, fent un descompte gens ajustat a la realitat, però tenia moltes ganes de gaudir d’un bon Trial i els organitzats per en Josep Soldevila ho són!

Per començar faré una mica d’història del tema de les llicències i ja després us explicaré del Trial.

Evidentment, a tots ens ha agafat desprevinguts aquest malson del "coronavirus", on la majoria hem hagut de canviar la nostra manera de viure i potser el cost de la llicència federativa no és, ni de bon tros, el que més em preocupava.

En el meu cas (i no sóc l'únic) vaig tramitar la llicència de Trial 2020 a primers d'any. No perquè la necessités per córrer alguna cursa, sinó perquè la necessitava per fer les inscripcions avançades a diversos trials. Ara ho has de fer així, les inscripcions són limitades i com et despistis et quedes fora.

A mi em va donar temps de córrer un Trial, més concretament un de la Copa Catalana de Clàssiques a Talamanca l’1 de març de 2020, però altres pilots no en van poder córrer cap perquè, a partir del 14 de març, es van anul·lar tots els trials fins després de l'estiu i passat aquest període es van celebrar amb comptagotes, anul·lant la majoria i és aquí quan em van sorgir tots els dubtes; Per què m'ha servit la llicència si no he pogut córrer cap Trial?

Des de les federacions ens diuen que el preu de la llicència és el mateix si la tramites al gener que a l'octubre (cosa gens lògica al meu entendre) i que el preu de la llicència va vinculat a l'assegurança que inclou (65%) i que per l'alt nombre de sinistres les asseguradores es veuen obligades a pujar els imports. Em poden dir quants sinistres ha tingut el motociclisme federat (Trial) el 2020 en comparació amb el 2019?

La resposta fàcil a tot això era: “no torno a tramitar la llicència mai més!”

Però jo no m'ho puc permetre, potser si tingués 30 anys menys sí, però ara ja tinc una edat i no em vull perdre cap Trial. També és cert que, ara mateix, l'única manera de practicar Trial passa per federar-se. Tot el que surti d'aquí és anar a entrenar a les poques àrees que tenim o fer-ho furtivament amb el risc de ser sancionats.

Com he dit anteriorment, segurament a tots ens ha agafat aquesta situació a contrapeu i a més puc dir que, tant a la RFME com a l'FCM, tinc bons amics que sé que treballen amb bona voluntat i sense cap mala fe perquè tots els federats puguem tornar el més aviat possible a la normalitat.

Sobre el comunicat que vàrem rebre de la FCM aplicant una sèrie de mesures pel 2021 i per tot el comentat anteriorment, em van semblar insuficients, sobretot la que fa referència al 10% de descompte directe sobre el cost de la llicencia 2021 i el tema de les bonificacions de la companyia asseguradora.

Però Ripoll és Ripoll i el Josep Soldevila és el “Solde” i per això vaig tramitar la llicència, per a poder córrer aquesta prova i no me’n penedeixo gens.

10 zones espectaculars, marcades al estil Soldevila, i amb la meva Bultaco Sherpa Kit Campeón, m’han fet tornar a vibrar com feia temps que no ho feia. I una altra cosa important: vaig poder gaudir de nou d’un cap de setmana trialer amb la família! (encara que no hi érem tots).

Si hagués de posar alguna pega seria la coincidència del mateix cap de setmana amb la Copa de España de Clásicas a Astúries.

Com pot ser que des de les federacions deixin coincidir aquestes dues proves? Això va restar les inscripcions, tant a una prova com a l’altra i cap dels dos moto clubs s’ho mereixia. Altre cop la RFME i la FCM van fent politiques perquè cada vegada menys pilots tramitem llicències estatals i/o autonòmiques i ens dediquem més als trials socials.

Per acabar, només em queda felicitar al “Professore” Josep Soldevila, a tot l’equip organitzador del Ripoll Motor Club i sobretot als controls, amb un nivell que s’agraeix. Ripoll sempre serà Ripoll.

05/09/21 Trial de Ripoll - Bonaigua - Trial